Ni naključje, da ste se znašli v naši zgodbi. Verjetno vas je v Kavarno Kapitanija pripeljala ljubezen do slaščic, sladoled in dobre Illy kave. Hvaležni smo, da ste del naše plovbe in prav je, da izveste nekaj več o nas.

Smo družina Delfar iz Strunjana – mama Marina, oče David, hčerki Ana in Iva. Naša zgodba se ne začne s slaščicami, saj je bila dolga leta naša glavna dejavnost fotografija. Od vedno pa smo radi odkrivali nove okuse, dobro jedli in se izobraževali tudi na tem področju. Nato pa je naša strast do kulinarike postajala vedno večja in smo si jo želeli na nek način podeliti tudi z vami.

Pred več kot 15 leti smo se tako začeli najprej ukvarjati s sladoledom in odprli sladoledarno Karamela v Piranu. Marina in David navdih za sladoled sta in še danes iščeta na svojih potovanjih po svetu, kjer raziskujeta okuse in nove ideje, ki jih nato prenašata v svoje izdelke.

Sladoled izdelujemo iz svežega mleka, smetane in kakavovega masla. Za okus uporabljamo lešnike, čokolado, sveže sadje. Imamo pa tudi sladolede, ki so narejeni izključno iz sadja, so brez glutena in 100% veganski. To pa še ni vse! So tudi brez hidrogeniranih rastlinskih maščob, umetnih barvil, umetnih arom in konzervansov.

Pred petimi leti pa smo, poleg sladoleda, odkrili tudi strast do slaščičarstva, ki je popolnoma prevzelo našo Ano. Tako zelo, da še v sanjah nima miru pred sladicami. Takrat dobi najboljše ideje, ki jih mora takoj zjutraj ustvariti v Kapitaniji. Zato vas bodo večkrat pričakale sladice, ki ji do takrat še niste videli.

Naše sladice so narejene iz prave čokolade, jajc, masla, oreščkov, moke, skute, sadja … Na ta način namreč izražamo spoštovanje do naravnih svežih in lokalnih sestavin.

Naše poslanstvo je, da želimo svojo strast do sladic in sladoleda predati tudi vam in vas z njimi razvajati, da se boste pri nas dobro počutili.

Slaščice Kavarne Kapitanija

so dnevno sveže pripravljene

“Torte so nekaj posebnega. Vsak rojstni dan, vsako praznovanje se konča z nečim sladkim ali torto in ljudje se tega radi spominjajo. Za te spomine živimo ..”